ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το κύκλωμα των εκβιαστών

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το κύκλωμα των εκβιαστών

Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που κάνει λόγο για σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο δημοσιογραφικό κύκλωμα εκβιαστών. 

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κατηγορούμενοι, εκτός από το να έχουν έμμισθη σχέση με τη ΝΔ , επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλιζαν και σχέσεις με κρατικούς φορείς.

«Για όλα τα παραπάνω θα λογοδοτήσει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα διατυμπάνιζε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία της ΝΔ»; , καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα στοιχεία που παρουσιάζει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" αναφορικά με τις δοσοληψίες των κατηγορούμενων για εκβιασμό Τ. Μαύρικο και Τ. Μουσσά με τη Νέα Δημοκρατία, διαψεύδουν πλήρως όλες τις αιτιάσεις που προέβαλε το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη περί "απλήρωτων τιμολογίων". Όπως καταδεικνύεται από το δημοσίευμα, η ΝΔ είχε σταθερές και μακροχρόνιες οικονομικές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους, στους οποίους παρείχε άφθονο κομματικό αλλά και κρατικό χρήμα, ακόμα και διορισμούς στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2009 μέχρι και το καλοκαίρι του 2010, η ΝΔ είχε προχωρήσει στην πληρωμή έξι παραστατικών προς τον Τ. Μαυρίκο, με το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας του κόμματος.

Επιπλέον, το δημοσίευμα παρουσιάζει σειρά οικονομικών δοσοληψιών των δύο κατηγορουμένων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ με φορείς του Δημοσίου, ακόμα και διορισμούς σε θέσεις υψηλής ευθύνης.

Με άλλα λόγια, η ΝΔ, όχι μόνο πλήρωνε τους δύο κατηγορούμενους από το κομματικό της ταμείο, αλλά είχε φροντίσει να τους παρέχει αφειδώς μεγάλες ποσότητες κρατικού χρήματος! Το πλήθος των φορέων του Δημοσίου που φέρεται να είχε εμπλέξει η ΝΔ προκειμένου να χρηματοδοτεί τους δύο κατηγορούμενους είναι εντυπωσιακό: από Υπουργεία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η ΝΔ είχε προχωρήσει μέχρι και στον διορισμό του Τ. Μαυρίκου στη θέση του Αντιπροέδρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών!

Ωστόσο, η... γενναιοδωρία της ΝΔ ως προς τους διορισμούς δεν σταμάτησε εκεί, καθώς και ο Τ. Μουσσάς ανταμείφθηκε με διορισμούς στην τότε κρατική ΑΤΕ (2004-2008), κατόπιν στο AGRONET, αλλά και στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ το 2012.

Για όλα τα παραπάνω θα λογοδοτήσει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα διατυμπάνιζε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία της ΝΔ»;

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ