ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα των νέων υπουργών πριν την ορκωμοσία τους

Τα μηνύματα των νέων υπουργών πριν την ορκωμοσία τους
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / AΠΕ -ΜΠΕ

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν ορισμένοι εκ των υπουργών που ορκίζονται το πρωί της Τρίτης μετά από τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοινώθηκε χθες.

Πριν από την ορκωμοσία του, ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα, με πνεύμα κοινής λογικής και φυσικά με ευαισθησία. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν κι επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή πρέπει να προχωρήσουν πλάι – πλάι».

Με τη σειρά του, ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, είπε:

«Θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτό το υπουργείο, διαδέχομαι έναν υπουργό (Χατζηδάκης) ο οποίος έκανε σπουδαίο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέλαβε ένα τομέα ενέργειας και του περιβάλλοντος, οι οποίοι ήταν κοντά στον εκτροχιασμό από την προηγούμενη ηγεσία της χώρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εξορθολογίσει τα πράγματα και να δρομολογήσει πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εμείς θα τις συνεχίσουμε θα προχωρήσουμε ώστε να αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό τον τομέα στη χώρα μας».

Πιο λακωνικός εμφανίστηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που έκανε λόγο για «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα».

«Με ενότητα, και με πίστη, με σχέδιο, θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ