ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα γιατί αγνόησαν τους λοιμωξιολόγους

ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα γιατί αγνόησαν τους λοιμωξιολόγους

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι:

«Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

Εργαλειοποιούν την Επιτροπή

Σκληρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε και ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Όταν κάνουν λάθη και αστοχίες, έχουν βρει την εξής μέθοδο. Πάνε και κρύβονται πίσω από τους επιστήμονες. “Μα οι λοιμωξιολόγοι μας πρότειναν αυτά…”. Εργαλειοποιούν τις απόψεις εντός της Επιτροπής, ενώ οι αποφάσεις, και ορθώς, παίρνονται από την κυβέρνηση, άρα πρέπει να αναλάβει εκείνη την ευθύνη των σωστών ή λάθος αποφάσεων.

Αν θέλετε διαφάνεια κύριοι της κυβέρνησης, που πρέπει να υπάρχει, για να πειστεί και ο κόσμος, δώστε στη δημοσιότητα το σύνολο των απόψεων που κατατίθενται στο πλαίσιο της επιστημονικής Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και μη κρύβεστε».

Ο κ. Σκουρλέτης προσέθεσε:

«Πηγαίνουμε στο άνοιγμα των σχολείων και όλα αυτά, που η εκπαιδευτική κοινότητα είχε διατυπώσει ως προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με το να έχουμε κυλιόμενη άφιξη και αναχώρηση. Το θέμα των αποστάσεων, το θέμα των αιθουσών, των θέμα των περισσότερων εκπαιδευτικών, δεν συζητήθηκαν με την εκπαιδευτική κοινότητα».

Τόνισε δε ότι:

«Εγώ δεν συμφωνώ με τις απόψεις της εκκλησίας, αλλά βλέπω ότι ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει, είναι ότι έχει αγνοηθεί και η εκκλησία στο διάλογο αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ