ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το άνοιγμα των εκκλησιών προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση

Το άνοιγμα των εκκλησιών προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση
ΙΝΤΙΜΕ

Τελικά οι εκκλησίες άνοιξαν σήμερα και τελέστηκαν οι λειτουργίες για τα Θεοφάνεια, παρά την κυβερνητική απαγόρευση.

Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, έγινε και αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη Σταυρού. Τα γεγονότα προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία εξαπέλυσε βολές εναντίον της κυβέρνησης.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε:

«Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί.

Η απάντηση Ταραντίλη

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Ο κ. Ταραντίλης δήλωσε:

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις.»

Τη δήλωση του κ. Ταρντίλη σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος:

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει πως την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση. Όταν άλλα αποφασίζει τη μια μέρα, άλλα επιτρέπει την επόμενη και τελικά άλλα υποκρίνεται πως γίνονται, απλά καταντά φαρσοκωμωδία.»

Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους

Από τη μεριά του, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός.

Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη.»

Κατάσταση εξαίρεσης

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και το ΜέΡΑ25:

«Mια μέρα μετά την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη ότι «κάναμε λάθος στη Θεσσαλονίκη με τις εκκλησίες», η κυβέρνηση στην πράξη είπε «και θα το ξανακάνουμε».

Αυτό τουλάχιστο δείχνουν οι εικόνες που βλέπουμε χάρη στο διαδίκτυο (τα κανάλια τηρούν σιγήν ιχθύος ή η ΕΡΤ κάνει λόγο για τήρηση των μέτρων στα ρεπορτάζ της!). Τεράστιες ουρές έξω από τις εκκλησίες και την «ήπια» όπως διέρρεε άλλωστε και από χθες, αντιμετώπιση και διακριτική παρουσία της αστυνομίας – σε πλήρη αντίθεση με αυτό που γίνεται σε ολιγομελείς συναθροίσεις των πολιτών.»

Το ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ότι:

«Η Κυβέρνηση έθεσε και επίσημα σήμερα σε καθεστώς εξαίρεσης τις εκκλησίες, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων και παρά το γεγονός ότι όλη η χώρα μόλις προ ημερών εισήλθε σε σκληρό εβδομαδιαίο lockdown «για να ανοίξουν τα σχολεία».

Τελικά λοιπόν, οι νόμοι του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζονται κατά το δοκούν, ανάλογα την εκλογική υπεραξία που κάθε κοινωνική ομάδα έχει να προσφέρει στην κυβέρνηση!

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουμε να κάνουμε πραγματικά με μία κυνική Κυβέρνηση που δεν την ενδιαφέρει η επιβίωση των πολιτών, αλλά η δική της.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ