ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Ηλιόπουλος: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργίαδη, ζήτησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον στους Βασίλη Σκουρή και Λώρα Ιωάννου στον Alpha, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:

«Σε δύο μήνες και μία εβδομάδα θρηνούμε 4.425 συμπολίτες μας. Κι ενώ ζούμε αυτήν την τραγωδία, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας και υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις και εκβιασμούς.»

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για το σημερινό μπάχαλο με τις εκκλησίες. Φαίνεται ότι σε τέτοια ζητήματα βάζει πιο πάνω το πολιτικό και εκλογικό όφελος από τις ανθρώπινες ζωές. Η Νέα Δημοκρατία κλείνει το μάτι σε πολιτικές πιέσεις γιατί αντιμετωπίζει αυτούς τους ανθρώπους όχι ως πολίτες τη ζωή των οποίων πρέπει να προστατέψει, αλλά ως ψηφοφόρους.»

«Η κυβέρνηση όμως είναι αυτή που βουλιάζει στις εγκληματικές της ευθύνες. Δε γίνεται να υπάρχουν μέρες που κάνουμε μόλις 3.000 και 4.000 μοριακά τεστ, χωρίς να μπορούμε έτσι να ιχνηλατήσουμε σοβαρά την πανδημία. Δε γίνεται να μετακινούμε υγειονομικούς από την Αττική στη Μακεδονία, αντί να κάνουμε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ προσέθεσε «η κυβέρνηση έχει αφήσει τους χώρους εργασίας να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, γιατί έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».

Αποδοχή ενοχής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη αποδοχή ενοχής», τη «χθεσινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση δεν άκουσε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τη λήψη περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου». «Ο κ. Γεωργιάδης βγάζει ψεύτη τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έλεγε ότι δεν είχε εισηγήσεις για lockdown εκείνη την περίοδο. Βέβαια στον κ. Μητσοτάκη έχει απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας και αυτοδιοικητικοί από τη Θεσσαλονίκη –όλοι από τη ΝΔ- οι οποίοι είχαν ζητήσει να παρθούν μέτρα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου», σημείωσε.

«Θεωρούμε ότι μετά τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθεί εάν η κυβέρνηση δεν ακολούθησε τις εισηγήσεις των ειδικών για να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος και επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ώστε να δούμε ποιες ήταν οι εισηγήσεις τους και αν η κυβέρνηση τις έχει ακολουθήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ