ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Θα εξομαλυνθεί εντός εβδομάδας η κατάσταση στην Ειδομένη

Δ. Βίτσας: Θα εξομαλυνθεί εντός εβδομάδας η κατάσταση στην Ειδομένη
EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε μια εβδομάδα θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ειδομένη εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφυγες θα πειστούν και θα φύγουν προς τα κέντρα φιλοξενίας.

"Αυτό πρέπει να γίνει με την πειθώ και περισσότερους διερμηνείς, την παρουσία μεγαλύτερης ιατρικής φροντίδας. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στην Ειδομένη", είπε μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε ότι "εμείς χημικά και βία σε παιδιά κάτω από 10 χρονών και σε ανθρωπους που ξέφυγαν από τον πόλεμο και προσπαθούν να βρουν ένα καταφύγιο δεν θα χρησιμοποιήσουμε".

Σημείωσε ότι την Παρασκευή έφυγαν από την Ειδομένη 400 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης της συνόδου κορυφής.

Συμπλήρωσε ότι σύντομα θα υπάρχουν δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων, από τις 32.000 που διαθέτει η χώρα αυτή τη στιγμή και ξεκαθαρίζοντας ότι στη Θράκη για εθνικούς λόγους δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ