Βολές Σκουρλέτη κατά κυβέρνησης για τις εργασιακές συνθήκες των κούριερ
Στις σκληρές συνθήκες εργασίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους «πρώτης γραμμής» στις ταχυμεταφορές, αναφέρεται σε δήλωσή του την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα επιδεινώνουν οι απολύσεις, η περικοπή αποδοχών, οι αναστολές εργασίας, ακόμη και η 'αναστολή' ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων».
Και προσθέτει:
«Οι εργαζόμενοι πληρώνουν, μεταξύ άλλων, την επιλογή της κυβέρνησης να αποδυναμώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και την γενικότερη νοοτροπία που καλλιέργησε, ότι τα δικαιώματά τους μπορούν να μπαίνουν σε "δεύτερη μοίρα" χωρίς συνέπειες».
Ακολούθως, επιρρίπτει ευθύνες στη κυβέρνηση και την καλεί «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους, επεμβαίνοντας θεσμικά, ώστε να σταματήσει η εκδήλωση τέτοιων καταστάσεων και κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους εργασίας. Εκ των πραγμάτων, προτεραιότητα έχει η επαναφορά και ουσιαστική ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο συστηματικά και συνειδητά υποβάθμισε από το 2019 και έπειτα, δίνοντας λανθασμένα μηνύματα στην εργοδοσία και γεμίζοντας με ανασφάλεια εργαζόμενους και σωματεία».
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έχει παρέμβει επανειλημμένα, τελευταία και με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου και συμπληρώνει:
«Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο μόλις ανοίξει και πάλι η Βουλή, με την κατάθεση τροπολογιών, για τη διασφάλιση, αλλά και την αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».
Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος πρόγονος του τυραννόσαυρου Ρεξ στη Βόρεια Αμερική - Ήταν 74 εκατ. ετών
14:51
Το «War of the Worlds» νικητής των 46ων Χρυσών Βατόμουρων - Κέρδισε πέντε από τα έξι βραβεία
14:47
Ψήφισε ο Ανδρουλάκης στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ: «Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τις εθνικές εκλογές» (pics)
14:37
Έρευνα αποκαλύπτει ότι η επιστήμη υπολογίζει... λάθος τη στάθμη της θάλασσας
14:28