ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για Δικαιοσύνη

Την Τρίτη 22 Μαρτίου η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για Δικαιοσύνη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη. Αρχικά η συζήτηση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Όπως έγραψε η Βούλα Κεχαγιά, η κυβέρνηση αναμένεται να αντεπιτεθεί για το θέμα Παπαγγελόπουλου, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές αποκαλύψεις που θα ανατρέψουν την εικόνα.

Με επιστολή του προ ημερών προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τις αβάσιμες και προσχηματικές –όπως τις χαρακτήρισε- αιτιάσεις, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που παρενέβαιναν εξωθεσμικά και αντισυνταγματικά στο χώρο της Δικαιοσύνης, η δική του κυβέρνηση έχει στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κορυφαίο αυτό θεσμό.

Από τη μεριά της η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να βρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώπιος ενωπίω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή όλα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη με αναφορά της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατήγγειλε διαρκείς παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων της, αλλά και απειλές κατά της ιδίας και κατά της οικογενείας της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Διαβάστε ακόμα:

Εισαγγελέας καταγγέλει υπουργό για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τι απαντά ο υπουργός

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η ΝΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ