ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προχωρά στη στοχοποίηση και των γιατρών

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προχωρά στη στοχοποίηση και των γιατρών
AP Photo

Για στοχοποίηση των γιατρών, προκειμένου να κρύψει τις σοβαρές ελλείψεις στο Σύστημα Υγείας κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, μετά τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη κατά την χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Η κυβέρνηση μετά τη στοχοποίηση του λαού, προχωρά και στη στοχοποίηση των γιατρών για να κρύψει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο και ότι αυτό συνεπάγεται βαρύ τίμημα. Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έχουν αποκαλυφθεί.

Αυτό που απαιτείται είναι μαζικός οργανωμένος αγώνας για την σωτηρία του λαού. Κάτω τα χέρια από τους υγειονομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη σχετικά με την ευθύνη των γιατρών».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ερωτηθείς για το ζήτημα των θανάτων εκτός ΜΕΘ, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε ότι οι θεράποντες ιατροί είναι εκείνοι που αποφασίζουν ποιοι ασθενείς θα μπουν σε ΜΕΘ και ποιοι όχι.

Ειδικότερα, η ερώτηση αφορούσε τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον αριθμό θανάτων από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ και κατά πόσο η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει αναλυτικά στοιχεία για τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε: «Από την αρχή της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν έμεινε εκτός μονάδος. Για να μπει κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι ο γιατρός, ο θεράπων ιατρός, οι ειδικοί γιατροί οι οποίοι αποφασίζουν εάν κάποιος θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι. Και πολλές φορές, η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως είναι οι πολλαπλές συννοσηρότητες, οι οποίες παίζουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση εισαγωγής ή όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας και θα ήθελα να το τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα, είναι τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Άλλωστε, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό δεν ήταν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ