ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης για Τουρκία: Θα προσέλθουμε με ειλικρίνεια στις διερευνητικές επαφές όταν γίνουν

Ταραντίλης για Τουρκία: Θα προσέλθουμε με ειλικρίνεια στις διερευνητικές επαφές όταν γίνουν
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕςΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε τη Δευτέρα ότι είναι απαραίτητο η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια.

«Η κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της ΕΕ εξετάζουν σε καθημερινή βάση τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας. Είναι απαραίτητο η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική κυβέρνηση, όποτε και αν επανεκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, σίγουρα θα προσέλθει με μια θετική, ειλικρινή βούληση και μια εποικοδομητική διάθεση», πρόσθεσε.

Μάλιστα, επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι «μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Δένδιας για Τουρκία: Όταν ξεκινήσουν οι διερευνητικές, θα προσέλθουμε με ειλικρίνεια

Νέο μήνυμα Τσαβούσογλου

Για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου καλεί η Τουρκία την Ελλάδα, δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ωστόσο την πάγια τουρκική θέση για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο καθεστώς της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δύο κράτη στο νησί.

Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ