ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα Βορίδη - Πολάκη για την ψήφο των απόδημων

Βουλή: Κόντρα Βορίδη - Πολάκη για την ψήφο των απόδημων
INTIME

Εθνικιστικά και ακροδεξιά δίκτυα εντός της ομογένειας «βλέπει» ο Παύλος Πολάκης εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να τα κινητοποιήσει για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ που θα ψηφιστεί με τον Μάκη Βορίδη στην ηγεσία του υπουργείου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός άφησε αιχμές κατά της ελληνικής ομογένειας για λειτουργία εθνικιστικών και ακροδεξιών δικτύων.

«Εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «όσα μέτρα και να πάρετε η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα ναι και ντάλα μεσημέρι».

Σηκώνοντας το γάντι, ο νέος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η ψήφος των αποδήμων είναι δεδομένη και πως έχει πάρει σχετική απόφαση η ελληνική Βουλή.

«Δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι απόδημοι είπε ο Πολάκης. Και επειδή δεν ψηφίζουν ήρθε ο Βορίδης να οργανώσει τη ψηφοφορία και να κερδίσει τις εκλογές. Εκλογές δεν κερδίζετε γιατί δεν σας θέλει ο κόσμος», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε την παρέμβασή του ευχήθηκε «καλή λευτεριά από την πανδημία και από αυτή την κυβέρνηση που ήρθε ως κυβέρνηση των αρίστων και θα φύγει ως κυβέρνηση ακριδών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ