ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου

Διπλωματικές πηγές: Δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου
https://twitter.com/GreeceMFA

Δεν έχει προγραμματισθεί ή συμφωνηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές αναφερόμενοι σε σημερινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή του με πρέσβεις κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως, δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα.

«Βεβαίως, ο κ. Δένδιας παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον κ. Τσαβούσογλου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: Στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη

Ο 61ος πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών εντός του Ιανουαρίου.

Ο τελευταίος γύρος των διερευνητικών είχε πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αθήνα.

Στο ζήτημα των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση και ότι είναι ώρα «να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες» και να βρούμε μια ημερομηνία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στην αρχή, στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Τσαβούσογλου και είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση από την Τουρκία, την οποία αναμένει για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές «για το ένα και μόνο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, και που δεν είναι άλλο από τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ