ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ: Κατεδαφίσεις και όχι μεταρρυθμίσεις

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ: Κατεδαφίσεις και όχι μεταρρυθμίσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι συνιστά περίσσιο θράσος η παρουσίαση της ως αναμορφωτή των μεταρρυθμίσεων που επί της ουσίας αποτελούν κατεδαφίσεις.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Αναστάσιου Πεπονή στις διαφανείς προσλήψεις το δημόσιο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιστροφή σε καταδικασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές. «Προχωράτε σε μια σειρά ρυθμίσεις που όχι μόνο δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, όχι μόνο δεν στηρίζουν το ΑΣΕΠ, την διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, αλλά αντίθετα ανοίγουν παράθυρα για νέες «παρεκκλίσεις» για «νέες παρεμβάσεις» με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση ημετέρων. Έχω πει και το ξαναλέω, αυτά που παρουσιάζετε ως δήθεν μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικά κατεδαφίσεις», είπε και αναφέρθηκε στη διενέργεια συνεντεύξεων, κάνοντας λογο για κερκόπορτα που ανοίγει για την ικανοποίηση ρουρφετιών.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση και αποδυνάμωση αυτής της ιστορικής μεταρρύθμισης, που η προοδευτική δημοκρατική παράταξη έκανε πράξη και αποτελεί θεσμικό εγγυητή», ανέφερε και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό «που εξυπηρετεί μόνο τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου Α.Ε.».

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς και τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά ζήτησε να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα και να προσληφθεί άμεσα προσωπικό. «Περιέγραψε πάλι μαγικές εικόνες, με τα λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια. Προχθές αναφερόταν σε 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, χθες μίλησε για 20.000. Επιτέλους λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις. Να λειτουργήσουν τα κέντρα εμβολιασμού, να προσληφθεί άμεσα επαρκές προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο τέως υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που προώθησε προς ψήφιση το νομοσχέδιοτο οποίο «υιοθετεί» ο διάδοχός του Μάκης Βορίδης. Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για μια σημαντική μεταρρύθμιση που εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει το ΑΣΕΠ και αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να τον στηρίζει. «Θα συνεχίσω να στηρίζω με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Τις αξίες ελευθερίας, και αλληλεγγύης, που εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο ταυτίστηκα από την αρχή και αυτό θα συνεχίσω να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Για εμπόριο ελπίδας σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία, κατηγόρησε την κυβέρνηση η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ τώρα απλά προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Τάζει ότι δήθεν θα κάνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό προσλήψεων το 2022. Έναν διαγωνισμό που δεν θα κάνει και τον οποίο ΑΝ έκανε (για προεκλογικούς λόγους) θα κόστιζε στο Δημόσιο 5 εκατομμύρια Ευρώ. Μέχρι τότε: διορισμοί μόνο για λίγους κι εκλεκτούς. Γιατί – για να το πω ξεκάθαρα- δεν θέλετε διορισμούς στο Δημόσιο. Ούτε καν σε καιρό πανδημίας, όταν η ανάγκη για ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσωπικό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε.

Έντονα επικριτικά εμφανίστηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ