ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας η ψήφιση της επέκτασης χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας η ψήφιση της επέκτασης χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ισχυρό μήνυμα εθνικής ομοψυχίας ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη θέλει να στείλει η κυβέρνηση με την ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σημασία που αποκτά η υπερψήφιση από όλα τα κόμματα, στηλιτεύοντας τη στάση του ΚΚΕ να δηλώσει «παρών», υποστηρίζοντας ότι είναι ακατανόητη.

«Σήμερα έπρεπε να μεταδώσουμε από εδώ ένα σαφές μήνυμα. Ότι ο λαός ομονοεί. Ότι η Βουλή συμφωνεί ομοφώνως. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση κομμάτων τα οποία έρχονται απλώς εδώ ως παρατηρητές και δηλώνουν "παρών"», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ, προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Μαρίνου.

«Μετά από 112 χρόνια ιστορίας ήρθατε να μας μιλήσετε εσείς για το ΚΚΕ», σχολίασε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να συνεχίζει λέγοντας: «112 χρόνια ιστορίας κι άλλα 112 χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Στις αναφορές Βαρβιτσιώτη αντέδρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. «Για την ομοφωνία πρέπει να δημιουργήσετε εσείς τις προϋποθέσεις. Είναι σοβαρό τώρα να κάνετε εσείς τέτοιο ολίσθημα κύριε Υπουργέ;», διερωτήθηκε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να απαντά πως εάν είχε το θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ας το έπραττε.

«Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί με υπέρ κατά ή λευκό. Το ζήτημα είναι η τεκμηρίωση», ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος.

Θετική χαρακτήρισε τη γενική συναίνεση στα εθνικά θέματα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καλώντας ωστόσο, την κυβέρνηση να κάνει την αυτοκριτική της για τη δημαγωγική της τοποθέτηση, όταν είχε ανακοινωθεί ως πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις ενστάσεις του στο άρθρο 4 που αφορά στην αλιεία με τον κ. Κατρούγκαλο να αναφέρει ότι εάν δεν τροποποιηθεί, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα το ψηφίσει.

«Δεν μπορεί να ψηφιστεί από εμάς και αυτό χωρίς να θέτουμε αυτή τη στιγμή σε αμφισβήτηση τον συμβιβασμό που έγινε με την ιταλική πλευρά να παραχωρηθούν σε αυτή δικαιώματα αλιείας χωρίς το κανόνα αμοιβαιότητας», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ