ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τι είπε ο Θανάσης Παφίλης για τη νύχτα των Ιμίων

Βουλή: Τι είπε ο Θανάσης Παφίλης για τη νύχτα των Ιμίων
INTIME

Δημοισεύτηκε:

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τη νύχτα της κρίσης στα Ίμια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν υπεροπλία έναντι των Τούρκων ωστόσο, δεν επενέβησαν επειδή δεν το επιθυμούσαν οι Αμερικανοί.

Επικαλούμενος μαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ που υπηρετούσε στο θάλαμο επιχειρήσεων εκείνο το βράδυ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, είπε:

«Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορώ να το πω. Τα ελληνικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και τι έγινε; Οι Αμερικανοί μας είπαν στοπ. Και μετά ο Σημίτης βγήκε και είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς», σημείωσε με νόημα.

Όσον αφορά την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος υψηλων προσδοκιών, σημειώνοντας ότι περιστρέφεται σκόπιμα η συζήτηση γύρω από το ερώτημα αν χρειάζεται η χώρα να εξοπλίζεται λόγω της τουρκικής επιθετικότητας. Χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα, καθώς -όπως είπε- η συζήτηση δεν είναι εξοπλισμός ή όχι, αλλά «τι είδους εξοπλισμός, με τι προσανατολισμό και για ποιες ανάγκες» και με αυτό το κριτήριο το ΚΚΕ καταψηφίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ