ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Ο Μητσοτάκης οργώνει το χωράφι για να το σπείρει μετά την πανδημία

Μπακογιάννη: Ο Μητσοτάκης οργώνει το χωράφι για να το σπείρει μετά την πανδημία
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην πανδημία επικροτεί η πρώην υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό, την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα.

«Μια χαρά ανασχηματισμός ήταν. Βέβαια όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...» είπε με νόημα η πρώην υπουργός της ΝΔ, σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου χρειάζεται... τραβάει αυτιά και φροντίζει κάποιοι να ξεκαβαλικεύουν καλάμια, όμως όπως πρόσθεσε: «για να είμαστε ειλικρινείς ο Μητσοτάκης κάνει micromanagement και γι’ αυτό μέσα στην πανδημία δεν έχει σταματήσει να γίνεται η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Ουσιαστικά ο Μητσοτάκης οργώνει το χωράφι για να το σπείρει μετά την πανδημία».

Τι είπε για την πανδημία:

«Κάτι πρέπει να κάνει καλά η ελληνική κυβέρνηση γιατί αν δείτε το χάρτη της πανδημίας στην Ευρώπη θα καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που είναι σε κίτρινη-πράσινη σήμανση, όταν όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο. Άρα κάτι κάνει καλά η κυβέρνηση. Με τα μέτρα που έχουμε λάβει, με τις θυσίες που έχουμε κάνει, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα καλύτερα από άλλες χώρες στην Ευρώπη».

Ερωτηθείσα για κάποια στελέχη της ΝΔ που έχουν πάρει «αέρα» από τη δημοσκοπική υπεροχή της Πειραιώς η κυρία Μπακογιάννη απάντησε:

«Ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος. Είναι ποτέ δυνατόν να αντιμετωπίζεις μια τέτοια πανδημία με τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα και ο κόσμος να πετάει από την χαρά του; Αυτό δεν υπάρχει» και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος κι έχει φόβο για το αύριο, αλλά έχει και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία αντιμετώπισε όλα αυτά τα προβλήματα μέσα στον τελευταίο χρόνο. Από την πανδημία μέχρι τους Τούρκους στον Έβρο και το μεταναστευτικό κατάφερε να τα φέρει σε πέρας. Τώρα το στοίχημα είναι το εμβόλιο και η ανάκαμψη της οικονομίας. Και στο άνοιγμα της οικονομίας τα πράγματα θα γίνουν έτσι που θα έχουμε τις λιγότερες ζημιές».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η αντιπολίτευση της καταστροφής δεν έχει συνομιλητή την κοινωνία. Αν λες ότι όλα είναι λάθος και τίποτα δεν πάει καλά έρχεσαι σε αντίθεση με την κοινή λογική της κοινωνίας και άρα δεν σε ακούνε πια. Είναι αυτό που έχει πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Δεν συνομιλεί πλέον με την κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις διερευνητικές

«Δεν υπάρχει καμία ελληνική κυβέρνηση να μπει σε διαδικασία να συζητήσει κάτι άλλο πλην της υφαλοκρηπίδας. Οι Τούρκοι τα έχουν ξαναθέσει αυτά… Δεν θα μπούμε σε καμία άλλη συζήτηση».

Για τις ΗΠΑ

«Η αμερικανική δημοκρατία αμύνεται και αμύνεται επιτυχώς. Η Δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει ισχυρότατους θεσμούς. Είναι αλήθεια ότι είναι κάτι το πρωτοφανές όλο αυτό που έγινε. Όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα υπάρχει μια ανακούφιση…».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ