ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑΤΟ: Την επόμενη εβδομάδα οι τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu

ΝΑΤΟ: Την επόμενη εβδομάδα οι τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συνεχίσουν τις τεχνικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να αρχίσουν τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από διακοπή πέντε ετών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο, τη Δευτέρα (11/01), σε ομιλία του στην Άγκυρα, για πρόσκληση διερευνητικών επαφών με πρώτη συνάντηση εντός του Ιανουαρίου, κίνηση που είχε προαναγγείλει την Παρασκευή (08/01), όταν δήλωνε ότι υπάρχει παράθυρο για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα και ότι σχεδιάζεται συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Επισημαίνεται πως, την περασμένη Κυριακή, ο Δένδιας είχε προϊδεάσει για θετική απόκριση της Ελλάδας σε πρόσκληση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η χώρα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ