ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ανοργανωσιά και προχειρότητα από την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας

Γεννηματά: Ανοργανωσιά και προχειρότητα από την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για ανοργανωσιά και προχειρότητα στη διαχείριση της πανδημίας και ιδιαίτερα του δεύτερου, επιθετικού δεύτερου κύματος, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο επιρρεπής στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της δεξιάς και έκανε λόγο για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και προοδευτικής διακυβέρνησης, που αποτελεί «αίτημα που σιγοβράζει» στην κοινωνία.

«Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ίδια. Χρειάζεται σχέδιο και δράσεις σε όλα τα επίπεδα και το εμβόλιο δεν αρκεί. Είναι το βαρύ πυροβολικό αλλά το πεζικό μας οι στρατιώτες είναι το προσωπικό στην πρώτη γραμμή», είπε και σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ για να στηρίξει το αίτημα των πολιτών να πάρει την ζωή του πίσω με ασφάλεια.

«Αυτός είναι ο λόγος τιμής το συμβόλαιο του ΚΙΝΑΛ, αυτή είναι και η αποστολή της προοδευτικής διακυβέρνησης και το αίτημα που σιγοβράζει στους πολίτες που επιθυμούν μια νέα αλλαγή», ανέφερε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει πως το κόμμα της δεν επενδύσει στην καταστροφή και τα ερείπια.

Στην ομιλία της καταλόγισε αλαζονεία στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τα οριζόντια μέτρα που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία», χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο ενός lockdown ακορντεόν.

Τάχθηκε υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος της αγοράς και χαρακτήρισε αδιανόητη την άρνηση της κυβέρνησης για ένταξη του προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό μίλησε για χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού που λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας και επέκρινε την κυβέρνηση άφησε να λειτουργούν τα σχολεία με 25-30 μαθητές ανά με την δωρεάν παροχή μασκών να εξελίσσεται σε φιάσκο.

«Αυτή δεν είναι εικόνα στοιχειωδώς σοβαρής κυβέρνησης» είπε η Φώφη Γεννήματα.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ