ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Πολύ λίγα και πολύ αργά τα μέτρα για τη στήριξη πληττόμενων

Γεννηματά: Πολύ λίγα και πολύ αργά τα μέτρα για τη στήριξη πληττόμενων
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρήσιμη χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερτογάν η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ωστόσο, πως απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία για να μην εξελιχθεί σε φιάσκο.

«Ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Ερντογάν εκδήλωσε την βούλησή του να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση, μία τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στην κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην εξελιχθεί σε φιάσκο με απαράβατο όρο ότι θα έχει σταματήσει οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια και επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας και αυτό είναι κάτι που θεωρώ ότι πρέπει να συμφωνηθεί σ’ αυτή την αιτούσα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», είπε στη δευτερολογία της.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε θορυβημένη από τις αναφορές του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις της Pfizer ότι θα μειώσει προσωρινά τις παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που εσείς δίνετε έχετε προμηθευτεί 245.000 εμβόλια και έχετε κάνει 70.000 εμβολιασμούς αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να εμβολιάζετε άλλους 50.000 ανθρώπους και δεν το έχετε κάνει και μιλάω για τα εμβόλια που έχετε πει ότι έχετε παραλάβει», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είχε πει ότι μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα πάρει άλλα 180.000 από την Pfizer.

Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση ότι στα σχέδιά της είναι ο κατακερματισμός του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ σχολίασε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός για τη στήριξη πληττόμενων είναι πολύ λίγα και λαμβάνονται πολύ αργά. «Παγώστε τους πλειστηριασμούς τώρα, παγώστε τους όσο μπορείτε, καθαρές κουβέντες, όχι τα πάντα για τις τράπεζες και τα funds», είπε και πρόσθεσε: «Απέναντι στο θάνατο κύριε πρωθυπουργέ όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη, η αγωνία όλων μας και η συνεισφορά μας είναι να καταφέρουμε με λιγότερα θύματα και ανθρώπινες απώλειες και λιγότερα ερείπια στην οικονομία, ακούστε και διορθώσετε τα λάθη σας διότι αυτά τα λάθη κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές και δεν πρέπει να επαναληφθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ