ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή αύξησης προστίμου: «Επικών διαστάσεων αναδίπλωση»

ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή αύξησης προστίμου: «Επικών διαστάσεων αναδίπλωση»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Επιθετικό είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του πρωθυπουργού να αναβάλει για μία εβδομάδα την αύξηση του προστίμου για την παραβίασης των περιορισμών της κυκλοφορίας.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του επιβεβαίωσε αυτό που όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία: Έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και δεν ξέρει τι του γίνεται. Ανακοίνωσε αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ για δύο ώρες, για να το μαζέψει άρον άρον μετά τη σφοδρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. Και για να δικαιολογήσει την επικών διαστάσεων αναδίπλωση, απευθύνθηκε στους πολίτες λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου.»

Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεσαν: «Το πιο ωραίο ενσταντανέ βέβαια, ήταν το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν και την ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου και την απόσυρση της!»

https://www.instagram.com/p/CKEbS8jpatU

Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας είχε παρατηρήσει ότι: «Μέριμνά σας δεν είναι η πρόληψη, αλλά η καταστολή κι είστε αποφασιστικοί και αυστηροί, αντιμετωπίζετε την πανδημία με τον Χρυσοχοίδη κι όχι με τον Κικίλια. Έχετε εικόνα τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο που παίρνει μόλις 534 ευρώ; Να πληρώσει για μια αστοχία 500 ευρώ; Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, όσα παίρνει κι όσα δίνει.»

Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Σε μια διάθεση συναίνεσης και μετά από τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση έκαναν δεύτερες σκέψεις κι ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την πρωινή του εξαγγελία για αυστηροποίηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ. Το πρόστιμο σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμένει στα 300 ευρώ για 10 ημέρες, οπότε και θα υπάρχει μια εικόνα για την πορεία της πανδημίας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Σε μια καλή ένδειξη κρατάμε το πρόστιμο στα 300 ευρώ για δέκα ημέρες να δούμε πως θα ανταποκριθεί η αγορά», είπε και σημείωσε πως στόχος δεν είναι η τιμωρητική διάθεση. Παραδέχθηκε δε, πως σε ορισμένες περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κάποιους που ξέφυγαν λίγα λεπτά της ώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ