ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν απομόνωση Μητσοτάκη και επιχείρηση εκλογικής απόδρασης

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν απομόνωση Μητσοτάκη και επιχείρηση εκλογικής απόδρασης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Θετικά αποτίμησαν στην Κουμουνδούρου την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον κορωνοϊό.

Αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνομίλησε το CNN Greece, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα μείζονα ζητήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δηλαδή δεν είπε κάτι καινούργιο για:

-την ενίσχυση του ΕΣΥ,

-τη διασφάλιση των μέτρων προστασία στους χώρους εργασίας,

-την επαρκή οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από την κρίση και το lockdown.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ το ότι ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε στη δευτερολογία ότι δεν είναι εγγυημένος ο αριθμός παράδοσης των εμβολίων.

Αυτή η αβεβαιότητα σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας δείχνουν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι στον αέρα.

Πάντως η Κουμουνδούρου αποφεύγει την κριτική στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, δεδομένου ότι υπήρξε σχετική εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Απομόνωση Μητσοτάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται και τονίζουν την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικά απομονωθεί.

Στη συζήτηση για την πανδημία το σύνολο της αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνητική διαχείριση. Πλέον, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, τα νομοσχέδια ψηφίζονται είτε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία είτε από τη ΝΔ μαζί με την Ελληνική Λύση, σε μια συμπόρευση Δεξιάς και Άκρας Δεξιάς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στάση της Φώφης Γεννηματά.

Ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «καλή αντιπολιτευτική ομιλία» την τοποθέτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση για την πανδημία.

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα επισημαίνει ότι έχει μεγάλη βαρύτητα η απόρριψη από τη Χαριλάου Τρικούπη του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ.

Απέναντι στο ΜέΡΑ25 ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει συστηματικά τις κριτικές αναφορές.

Η εκλογική απόδραση

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται βέβαια ότι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού είναι για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είτε τον Σεπτέμβριο είτε νωρίς το καλοκαίρι.

Πέραν από τον «εκλογικό», όπως τον χαρακτηρίζουν, ανασχηματισμό, το βασικό τους επιχείρημα είναι η οικονομία και τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Αυτό που πιστεύουν δηλαδή είναι ότι η ύφεση έχει τόσο μεγάλο βάθος που σε συνδυασμό με τη «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία Μητσοτάκη», αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε πολιτική κρίση.

Επομένως, εκτιμούν ότι χρόνος μετράει αντίστροφα για την κυβέρνησης και ότι ο πρωθυπουργός «αναζητεί παράθυρο εκλογικής απόδρασης».

Πάντως στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον κ. Τσίπρα, διέψευσε ότι έχει γίνει επαφή με διαφημιστική εταιρία για την εκλογική καμπάνια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ