ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αυτοαπομόνωση υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κομισιόν μετά το ταξίδι στην Πορτογαλία

Σε αυτοαπομόνωση υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κομισιόν μετά το ταξίδι στην Πορτογαλία
AP Photo/Armando Franca

Σε αυτοαπομόνωση τέθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και Μαργκρέτε Βεστάγκερ καθώς και η Επίτροπος Ελίσα Φερέιρα μετά από συνάντηση με Πορτογάλο υπουργό στη Λισαβόνα, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, ούτε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ούτε άλλοι Επίτροποι, που συμμετείχαν επίσης στο ταξίδι της Παρασκευής για να συναντήσουν τους Πορτογάλους υπουργούς, θεωρούνται στενές επαφές του Υπουργού Οικονομικών Γιοάο Λεάο.

Μέλη του Σώματος των Επιτρόπων είχαν βρεθεί στην Πορτογαλία για τη σηματοδότηση της έναρξης της εξάμηνης προεδρίας της στην ΕΕ.

Ο Λεάο, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, δεν έχει συμπτώματα και θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του για την περίοδο της καραντίνας που θα διαρκέσει 10 έως 14 ημέρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και άλλοι αξιωματούχοι. Να σημειωθεί ότι ο Αντόνιο Κόστα είχε μπει ξανά σε καραντίνα πριν από περίπου δύο μήνες, όταν είχε συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός και νόσησε από κορονοϊό.

Οι φωτογραφίες δείχνουν, πάντως, ότι όλοι στην εκδήλωση τηρούσαν τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα διαγνώστηκε τη Δευτέρα (11/01) θετικός στον κορωνοϊό και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου, στις οποίες θεωρείται φαβορί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ