ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Έξι αντί για πέντε δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο

Κοντοζαμάνης: Έξι αντί για πέντε δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο
INTIME

Έξι αντί για πέντε δόσεις εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού από κάθε φιαλίδιο μπορούν να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ενημέρωσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε τη σχετική έγκριση, ώστε να πραγματοποιούνται έξι δόσεις.

«Μετά την σχετική έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις σχετικές οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. Δώσαμε σήμερα το πρωί οδηγίες στα νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιούν την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο και αυτό σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ειδικών συριγγών που έχουμε. Συνεπώς η χώρα μας ξεκινά την χρήση 6ης δόσης», ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Πουλά από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήρθε σε κόντρα με τον Σωκράτη Φάμελλο από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης τον Οκτώβριο όπου σημειώθηκε έκρηξη κρουσμάτων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις εισηγήσεις επιστημόνων και τοπικών παραγόντων.

«Ξεπερνά τα όρια και τη λογική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος αναγνώρισε ότι αναγνώρισε ότι όταν λαμβάνονται αποφάσεις κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής περιόδου είναι φυσιολογικό να γίνονται και λάθη τα οποία η κυβέρνηση αναγνώρισε αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κοντοζαμάνης κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει τι θα έκαναν αν ήταν στην κυβέρνηση. Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να παραιτηθεί για να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και να του δείξει τι θα έπραττε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ