ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης για lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης θα είναι πολύ προσεκτικά

Ταραντίλης για lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης θα είναι πολύ προσεκτικά
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα συζητηθεί μόνο το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε πως οι διερευνητικές επαφές είναι άτυπες, μη δεσμευτικές συζητήσεις στις οποίες θα διερευνηθούν αν υπάρχουν σημεία σύγκλισης για το ένα και μοναδικό θέμα που χωρίζει τις δύο χώρες.

Αναφορικά με τα εμβόλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε την αγορά ενός σημαντικού αριθμού εμβολίων που επαρκεί για την πλειοψηφία του πληθυσμού, ωστόσο το ζητούμενο είναι ο ρυθμός με τον οποίο θα έρχονται τα εμβόλια στη χώρα μας.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, το άνοιγμα των γυμνασίων, των λυκείων και των χιονοδρομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο και οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και πώς επηρεάζονται από το συνδυαστικό άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου, στη συνέχεια η κυβέρνηση θα κάνει τις προτάσεις της και οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα εισηγηθούν για αν χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί.

Πάντως ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα με ασφάλεια, σημειώνοντας παράλληλα πως τα επόμενα βήματα θα είναι πολύ προσεχτικά. Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους ανέφερε πως η κυβέρνηση κάνει τους υπολογισμούς της, ξέρει να κάνει «ταμείο» και θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη σε όποιους τη χρειάζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ