ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης προς κυβέρνηση: Χαράξτε κόκκινες γραμμές

Βαρουφάκης προς κυβέρνηση: Χαράξτε κόκκινες γραμμές
ΙΝΤΙΜΕ

Να χαραχθούν κόκκινες γραμμές και να οριστούν μονομερώς οι διεκδικήσεις της Ελλάδας ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

«Εμείς λέμε όχι στην ενδοτικότητα. Ορίστε σήμερα μονομερώς ποιες είναι οι μέγιστες διεκδικήσεις της χώρας μας, πότε θα δηλώσουμε ότι πρέπει και τι πρέπει να γίνουν, που θα πυροδοτήσουν αυτομάτως μια αντιδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα casus belli, κάποια στιγμή να χαράξουμε κόκκινες γραμμές», είπε και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα σέρνεται σε διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία Μέρκελ και στο βάθος Μπάιντεν».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και εκτίμησε ότι η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία θα αυξήσουν τις εντάσεις και θα αναγκάσουν την Αθήνα είτε να ενδώσει στις απαιτήσεις της Άγκυρας, κάτι που δεν θα αποδεχθούν οι βουλευτές της ΝΔ, είτε να διακόψει τις συνομιλίες με κακό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς, χαρακτηρίζοντας ανόητη την πρόταση του πρωθυπουργού για την καθιέρωση ενός εμβολιαστικού διαβατηρίου. «Ένα τέτοιο διαβατήριο θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σοβαρευτεί.

«Μια φορά άνοιξε το στόμα του και μίλησε ο πρωθυπουργός και σχηματίστηκε ρεύμα...Καλύτερα να μη μιλάει», σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ