ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος για το πρόστιμο σε στρατιωτικούς που επέστρεφαν στην οικία τους από τη Θράκη

Παναγιωτόπουλος για το πρόστιμο σε στρατιωτικούς που επέστρεφαν στην οικία τους από τη Θράκη
ΙΝΤΙΜΕ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον προκύψει ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης για εξαίρεση στα μέτρα μετακίνησης των στελεχών με επιβατικά ΙΧ μέσα, θα επεξεργαστεί τυχόν απόψεις-προτάσεις των Γενικών Επιτελείων και θα εισηγηθεί στα συναρμόδια υπουργεία τις αναγκαίες τροποποιήσεις-βελτιώσεις.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Επιβολή προστίμου σε στρατιωτικούς κατά τη μετάβαση από τη μονάδα στην οικία τους», με αφορμή την επιβολή προστίμου σε στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μονάδες της Θράκης, ύψους 300 ευρώ, από αστυνομικούς «επί τω λόγω ότι ευρίσκονταν 3 άτομα σε 1 όχημα».

Τα εν λόγω στελέχη έχουν προβεί στην άσκηση του νόμιμου δικαιώματος υποβολής ένστασης για το επιβληθέν πρόστιμο και αναμένεται η εξέτασή της, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στους σχηματισμούς-μονάδες που εδρεύουν στις περιφερειακές ενότητες της Θράκης υφίσταται ικανός αριθμός διατιθέμενων υπηρεσιακών οχημάτων για μεταφορά του προσωπικού, και δεδομένου ότι δεν έχουν εισέτι αναφερθεί νέες ανάγκες για διατιθέμενα μέσα μετακίνησης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δύνανται να μετακινούνται με υπηρεσιακά οχήματα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες και επιχειρησιακές ανάγκες των μονάδων όπου υπηρετούν.

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε ότι «η διάθεση μέσων για τη μεταφορά προς και από τον χώρο εργασίας βρίσκεται πάντα σε προτεραιότητα, στο πλαίσιο μέριμνας υπέρ τουπροσωπικού και το ΥΕΘΑ μέσω των Γενικών Επιτελείων καταβάλλει επίμονες προσπάθειες συντήρησης-εκσυγχρονισμού των μεταφορικών μέσων, ενώ σχεδιάζει και την προμήθεια νέων σύγχρονων μέσων για την επαύξηση των μεταφορικών δυνατοτήτων, με σκοπό τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής τους κατάστασης, την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού και την εξασφάλιση του αξιόμαχου των μονάδων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ