ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο CNN Greece: Υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις για τις παραδόσεις των εμβολίων

Ταραντίλης στο CNN Greece: Υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις για τις παραδόσεις των εμβολίων
© Intime p.a.

Ξεκάθαρος αναφορικά με το σχέδιο που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση για να μην διαταραχθεί η πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Με φόντο τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στην παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19, τροφοδοτώντας την αβεβαιότητα για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στις παραδόσεις των συμφωνημένων δόσεων, ερωτηθείς ο κ. Ταραντίλης δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών:

«Αυτό που κάναμε είναι ο Πρόεδρος στην περίπτωση της Pfizer να πιέσει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να έχουμε εγκαίρως σύμφωνα με αυτά που έχουμε κανονίσει, υπάρχουν και νομικές δεσμεύσεις ξέρετε σε αυτά, όλες τις προγραμματισμένες παραδόσεις».

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα εντατικοποιηθεί η ελληνική προσπάθεια για να μην υπάρξει απόκλιση από τα χρονοδιαγράμματα, και φιλοτέχνησε εκ νέου το πλάνο εξασφάλισης των εθνικών αποθεμάτων στο πλαίσιο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμών:

«Το ξέρετε ότι αυτά που έχουμε εξασφαλίσει, 24 εκατομμύρια δόσεις, για περίπου 15 εκατομμύρια εμβολιασμούς, όχι μόνο καλύπτει, υπερκαλύπτει αυτά που χρειαζόμαστε. Είναι καθαρά θέμα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα έτσι ώστε να έχουμε τις κατάλληλες ροές, την κατάλληλη στιγμή».


Επιπρόσθετα ο κ. Ταραντίλης διαμήνυσε την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να ανεβάσει ταχύτητα στον αριθμό των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται καθημερινά: Μπορούμε όταν έχουμε τις κατάλληλες ροές, να φέρουμε πολύ γρήγορο ρυθμό στον εμβολιασμό».

Υπενθύμισε μάλιστα το ιστορικά υψηλό της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου όταν και χορηγήθηκαν περίπου 15.000 δόσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων έχει ξεπεράσει τις 107.000.

Επιπλέον για να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, έχει δημιουργηθεί, μηχανισμός αναπλήρωσης.

Με βάση τη λειτουργία του, οι δόσεις από ραντεβού που δεν πραγματοιούνται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης.

Ακόμη σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ήδη από την Τετάρτη προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ