ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφιανός: Η πολιτική που εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα στις ΗΠΑ έχει αποτύχει

Σοφιανός: Η πολιτική που εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα στις ΗΠΑ έχει αποτύχει
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ

«Τα μεγάλα λόγια για τη "νέα εποχή" με την εκλογή Μπάιντεν τα έχουμε ξανακούσει και σε προηγούμενες εναλλαγές», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1».

Όπως πρόσθεσε, στη χώρα μας και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν μεγάλες δουλειές με τον Τραμπ και δεν μπορούν σήμερα να τον ρίχνουν στο πυρ το εξώτερο. Ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε πως με την κυβέρνηση Τραμπ υπεγράφη η ελληνοαμερικανική συμφωνία, έγινε πολυετής σχεδιαζόμενη ανανέωση των βάσεων στη χώρα μας, δόθηκαν και νέες βάσεις, υπεγράφη η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.

Για τη χώρα μας δεν αλλάζει κάτι με την εκλογή του Μπάιντεν, καθώς η πολιτική των ΗΠΑ έχει βάθος, θεωρεί την Τουρκία στρατηγικό σύμμαχο και η πολιτική που ακουμπά την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς τους έχει αποτύχει. Δεν μπορούμε να παίζουμε τα παιχνίδια των Αμερικανών, να στέλνουμε στρατεύματα έξω από τα σύνορα, «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, στρατεύματα στο Μάλι και να πληρώνουμε δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πανδημία, ο Ν. Σοφιανός κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική διαχείρισης της κατάστασης, καθώς δεν πήρε κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη διεξαγωγή ελέγχων στα γηροκομεία, την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ.ά. Επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ουσιαστικά στηρίζει τμήματα του κεφαλαίου και το μάρμαρο το πληρώνει πάλι ο λαός, επικαλούμενος τα πρόσφατα στοιχεία που καταγράφουν τη βύθιση του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν θα μείνουμε απαθείς σε μια εγκληματική πολιτική» σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, ο κόσμος θα διεκδικήσει ακόμα πιο δυναμικά τα δικαιώματά του και υπενθύμισε ότι χθες το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για τη στήριξη των εισοδημάτων των αγροτών και των επαγγελματιών στο εμπόριο και την εστίαση.

Ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε επίσης την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας και την απόφασή της να δώσει 30 εκατομμύρια για την πρόσληψη αστυνομικών για να μην κλείνουν τα Πανεπιστήμια κι ενώ τα Ιδρύματα είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο λόγω κορονοϊού και της έλλειψης μέτρων προστασίας. Δεν θα εφαρμοστεί το πλέγμα αυταρχισμού, χαφιεδισμού και καταστολής που θέλει η κυβέρνηση, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας πως σήμερα είναι η διαδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ