ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη η πολιτική της κυβέρνησης στα ΜΜΜ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη η πολιτική της κυβέρνησης στα ΜΜΜ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται:

«Την ώρα που ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, δηλώνει πως «οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα λεωφορεία, στα τρένα και στη δουλειά», η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική στα ΜΜΜ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής, ισχυρίζεται ότι στα λεωφορεία δεν κολλάει, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, πριν από λίγες ημέρες, παραποιούσε στοιχεία γαλλικής μελέτης για να πείσει ότι αρκεί το κυβερνητικό «κάναμε ό,τι μπορούσαμε στις αστικές συγκοινωνίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Ακόμα τα 300 πρώτα λεωφορεία αναμένονται από τον Μάρτιο, και μέχρι τότε οι πολίτες θα συνεχίζουν να στοιβάζονται στα ΜΜΜ.

Μπροστά στον κίνδυνο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον ανορθολογισμό των στελεχών της και να αρνείται την πραγματικότητα, που περιγράφεται με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο.»

Δηλώσεις Καραμανλή

Τη διαδρομή στο τμήμα του Τραμ «Μπάτης» - ΣΕΦ, που δόθηκε χθες Τετάρτη ξανά σε εμπορική λειτουργία μετά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την ανακατασκευή των γραμμών και την ανακαίνιση σταθμών, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε, βήμα - βήμα, να γίνονται οι αστικές συγκοινωνίες κάθε μέρα καλύτερες. Το Τραμ έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό μας, αφού όσο περισσότερο ενισχύουμε το δίκτυό του, τόσο περισσότερες και καλύτερες επιλογές μετακίνησης προσφέρουμε στους πολίτες» τόνισε σε δήλωσή του ο Κ. Αχ. Καραμανλής.

Και πρόσθεσε πως «πριν λίγο καιρό ξεκινήσαμε ξανά τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα, τώρα ξεκινήσαμε πάλι και τα δρομολόγια στο Φάληρο μέχρι το ΣΕΦ, σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε και την επέκταση προς Πειραιά, ενώ αναβαθμίζουμε τον υπάρχοντα στόλο προσθέτοντας 25 νέους συρμούς. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς μπήκαμε και σήμερα και είδαμε ότι χαρακτηρίζονται από ασφάλεια, άνεση, σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή αισθητική. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, λοιπόν, και ξέρουμε ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν οι πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ