ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστοποιητικό επιπολαιότητας και ανικανότητας για Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστοποιητικό επιπολαιότητας και ανικανότητας για Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο κύριος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων, την εξασφάλιση της πατέντας ώστε να παραχθεί μαζικά και γρήγορα το εμβόλιο και να μην κρέμεται όλος ο ευρωπαϊκός πληθυσμός από το πλάνο παραγωγής τριών βιομηχανιών, επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, μόνο και μόνο για να ακουστεί ότι κάτι έκανε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι:

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο απέρριψε την καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρότασή του και το μόνο που του μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας».

Ανοχύρωτη χώρα

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νεολόγος της Πάτρας ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας υπογράμμισε πως «όταν την ώρα της μάχης, η χώρα μένει ανοχύρωτη είναι εθνικό και κοινωνικό καθήκον η σκληρή κριτική στα έργα και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και οι τεκμηριωμένες προτάσεις», κάνοντας λόγο για κυβέρνηση «που αποδεικνύεται ανίκανη και ανεπαρκής τόσο στο να προστατέψει την υγεία των πολιτών όσο και στο να θωρακίσει την οικονομία».

Προσέθεσε πως δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέει «τα κάναμε όλα καλά», όταν η Ελλάδα «καταγράφει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ, θρηνεί 4.500 ανθρώπους από την αρχή μάλιστα του 2ου lockdown, σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις και η μία διάψευση να διαδέχεται την άλλη για τον εμβολιασμό». Θύμισε τις προτάσεις που κατέθεσε εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ για μαζικά δωρεάν τεστ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, ώστε να ενταχθούν και αυτές στη μάχη ενάντια στον Covid. Απορρίπτει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση αναβάθμισης του ΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αποτελεί «βαρίδι». «Γιατί λοιπόν να προσλάβει γιατρούς, όταν μετά την πανδημία θα τους βρει απέναντί του στα σχέδια για ΣΔΙΤ στην Υγεία;», σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ