ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Οι θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Χρυσοχοΐδης: Οι θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα
© Intime p.a.

«Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που σχολιάζοντας τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας» που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε πως το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.

Το σχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, που ανακοινώθηκε χθες, προβλέπει πως η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε πως η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στη χρήση των μέσων.

Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.

Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ