ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Έρχεται ρύθμιση για την κρατική επιδότηση των πάγιων δαπανών επιχειρήσεων

Σταϊκούρας: Έρχεται ρύθμιση για την κρατική επιδότηση των πάγιων δαπανών επιχειρήσεων
ΙΝΤΙΜΕ

Ρύθμιση για την κρατική επιδότηση των πάγιων δαπανών επιχειρήσεων καταθέτει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα υπάρχει δυνατότητα κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης πάγιων δαπανών.

«Διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών. Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της «επιδότησης παγίων δαπανών», στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων», είπε και πρόσθεσε πως θα «αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν».

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για το Ταμείο Ανάκαμψης και επεσήμανε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση τεχνικής επεξεργασίας του μέτρου, σε συζήτηση με την Ευρώπη. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για υψηλότερα όρια χρηματοδότησης και νέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις με τον Χρήστο Σταϊκούρα να αναφέρει πως στο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για ενοίκια και επιταγές.

Απέρριψε τις αιτιάσεις της Φώφης Γεννηματά και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για έλλειμμα σχεδιασμού και στρατηγικής και περνώντας στην αντεπίθεση τους εγκάλεσε για ανευθυνότητα και ανέξοδη πλειοδοσία. Αποκάλυψε πως υπεβλήθη αίτημα στην Commission για διάθεση πρόσθετων αδιάθετων πόρων από το πρόγραμμα SURE και επανέλαβε πως το υπουργείο Υγείας θα έχει ό,τι ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών. Σημείωσε πάντως, πως οι επόμενοι μήνες δύσκολοι.

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε επίσης, στοιχεία για το πρόγραμμα Γέφυρα αναφορικά με τους ενήμερους δανειολήπτες, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία υποβλήθηκαν 160.477 αιτήσεις, ενώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχουν λάβει έγκριση 74.420 επιχειρήσεις, υπήρξαν επιδοτήσεις σε 58.000 δάνεια και σε 39.000 ανήλθαν οι δικαιούχοι με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 23,2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ