Βίτσας: Έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα οι πρόσφυγες
Την πρόβλεψη πως η πλειοψηφία των προσφύγων θα μείνει έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και υπεύθυνος της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας στους Financial Times.
Επίσης πρόσθεσε πως κάποιοι από τους μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα: «Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί.
Σχετικά με τον καταυλισμό της Ειδομένης ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν υπεραρκετές θέσεις για αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».
Τέλος ο υπουργός προέβλεψε αυξημένες προσφυγικές ροές όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
SPONSORED
Ένας στους δύο Γερμανούς αμφιβάλλουν για την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης
19:28
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Το μεγάλο «ευχαριστώ» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας
19:17
Επίθεση με βαριοπούλες και μαχαίρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Δύο τραυματίες
19:08
Ουγγαρία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαγιάρ
19:07