ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Μεγάλος κίνδυνος από την εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

KKE: Μεγάλος κίνδυνος από την εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζει την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός υποστηρίζει ότι:

«Τόσο η κυβέρνηση, που “ωραιοποιεί” την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, όσο και άλλες αστικές δυνάμεις, που τις απορρίπτουν συλλήβδην ή αυτές που επιδίδονται σε “ευχές”, έχουν ως κοινό στοιχείο ότι δεν αμφισβητούν -αντίθετα επιζητούν- την ενεργό ανάμειξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή εκείνων που ευθύνονται για την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή, τη δημιουργία τετελεσμένων και την ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα.»

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Όλες οι πλευρές εμπλέκουν επικίνδυνα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο συνολικότερο φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή. Έτσι καταλήγουν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους την ειρήνη, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.»

Συνάντηση 3 ωρών

Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες η πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η συνάντηση για τον 61ο γύρο των διερευνητικών έλαβε χώρα στο περίφημο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Η είδηση βγήκε με το καλημέρα, αφού στην τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας. Βασικός διαπραγματευτής από τουρκικής πλευράς είναι ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ. Της ελληνικής αντιπροσωπείας ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης.

Σε tweet που έκανε ο κ. Καλίν μετά τη συνάντηση ανέφερε:

«Ξεκίνησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές που δεν γίνονταν επί 4,5 χρόνια. Η λύση όλων των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Αιγαίου, είναι εφικτή υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας. Η βούλησή μας για αυτό είναι πλήρης. Η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι προς όφελος όλων.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ