Κατρούγκαλος για διερευνητικές: Να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Μια ημέρα μετά τις συζητήσεις στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για τα επόμενο βήματα και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δημαγωγήσει και δεν θα γίνει «ΝΔ στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Σύμφωνα με τον τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αρκεί η αμυντική τακτική και πως δεν συζητούν όλες οι κυβερνήσεις διεύρυνση ατζέντας με θέματα κυριαρχίας.
«Πρέπει να επιδιώξουμε μια έντιμη συμφωνία και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ναυάγιο, όσο και αν προσπαθεί η Ελλάδα να τοποθετηθεί καλύτερα στο blame game που θα επιδιώξει η Τουρκία», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι δεν είναι όμηρος του Αντώνη Σαμαρά και «των όχι συγκαλυμμένων απειλών του στην επιχείρηση πολιτικής ομηρίας που θέλει να θέσει τον πρωθυπουργό».
Επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς διημείφθη στη χθεσινή συνάντηση ζήτησε κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτηρίζοντας σωστή επιλογή την επανέναρξη των διερευνητικών αν και υπάρχει εύθραυστη ισορροπία.
Διερευνητικές επαφές: «Συνεχίζουμε» το μήνυμα της Αθήνας που φιλοξενεί τον επόμενο γύρο
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Μία νεκρή, εκτεταμένες καταστροφές (pics&vids)
09:17
Κλειστοί δρόμοι στην Εύβοια από κατολισθήσεις και φερτά υλικά λόγω της κακοκαιρίας Erminio
09:11
Παρασύρθηκε από νερά ύψους ενός μέτρου και εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο - Πώς έγινε η τραγωδία με τον 55χρονο άνδρα στη Νέα Μάκρη
08:56
FT: Τα κράτη του Κόλπου εξετάζουν νέους αγωγούς για να παρακάμψουν τα Στενά του Ορμούζ
08:45