ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πανδημία: Αν χρειάζεται θα προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας

Μητσοτάκης για πανδημία: Αν χρειάζεται θα προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας
ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με ένα διαφορετικό τρόπο, προσαρμοσμένο απόλυτα στα δεδομένα της πανδημίας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμα για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προβεί ακόμη και σε αλλαγές ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής της κατά της πανδημίας έστειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στα στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις».

Υπενθυμίζοντας τη ραγδαία μεταβολή που καταγράφηκε στο δεύτερο κύμα ο κ.Μητσοτάκης και αναφερόμενος στις αποφάσεις για τα βήματα χαλάρωσης που έχουν ληφθεί είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο» και πρόσθεσε εμφατικά: «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της γραμματείας οργανωτικού στο πλαίσιο της διαδικτυακής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την συνέχιση των μέτρων στήριξης των πληγέντων από την πανδημία: «Και για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε, πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναγκαστική αναβολή του τακτικού συνεδρίου του κόμματος λόγω της πανδημίας. Εξέφρασε την ελπίδα του ότι η διοργάνωσή του θα καταστεί εφικτή το τρέχον έτος: «Δυστυχώς το 2020 -λόγω της πανδημίας- ήταν το πρώτο έτος το οποίο δεν καταφέραμε να οργανώσουμε το Τακτικό μας Συνέδριο μέχρι τότε ήμασταν απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία είχα δώσει να κάνουμε ένα συνέδριο το χρόνο και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του ‘21 θα ξανακάνουμε το Τακτικό μας Συνέδριο το οποίο προφανώς αυτή τη φορά θα έχει και έναν πιο πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς το 2021 είναι μία εμβληματική χρόνια για την χώρα μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού έστειλε τις ευχές του σε όλα τα στελέχη του κόμματος, επέλεξε να αφιερώσει το κομμάτι του στον παλαιότερο και πιο στενό του συνεργάτη Θανάση Νέζη. Το παρών στην ψηφιακή εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού έδωσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Δ/ντης του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο Δ/ντης Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, η εκπρόσωπος τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, οι πρόεδροι ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όλης της χώρας, καθώς επίσης και οι Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού από όλη την Ελλάδα. Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ