ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Δούκα καταγγέλλει Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία - Με μήνυση απαντά ο θιασάρχης

H Δούκα καταγγέλλει Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία - Με μήνυση απαντά ο θιασάρχης
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέα τροπή πήρε σήμερα το ελληνικό #metoo.

Μετά την καταγγελία της Σοφία Μπεκατώρου ότι βιάστηκε από παράγοντα της ιστιοπλοΐας, και άλλες γυναίκες κάνουν καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Σήμερα η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη ότι της άσκησε λεκτική και σωματική βία. Τα περιστατικά, κατά την κ. Δούκα, συνέβησαν το 2008 όταν οι δύο ηθοποιοί έπαιζαν στον ίδια παράσταση, με τον κ. Κιμούλη να έχει το ρόλο του θιασάρχη.

Μιλώντας στο Mega στην εκπομπή Πάμε Δαναή, η Ζέτα Δούκα αφού διευκρίνισε ότι τα καταγγελλόμενα περιστατικά δεν είναι σεξουαλικής φύσεως, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει.

Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε «Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι».»

Η απάντηση Κιμούλη

O Γιώργος Κιμούλης απάντησε από το κεντρικό δελτίο του Mega με τη Ράνια Τζίμα. Ο κ. Κιμούλης διέψευσε τις καταγγελίες και ανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Ζέτας Δούκα. Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα αποσύρει τη μήνυση ακόμα και αν του ζητηθεί συγγνώμη. Ο κ. Κιμούλης υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Ούτε για αστείο δεν κλώτσησα τη Ζέτα Δούκα. Δεν κατάλαβα τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Η παράσταση κράτησε μέχρι το Πάσχα και υπάρχουν και φωτογραφίες από την κοπή της πίτας ένα μήνα μετά, όπου είμαστε όλοι μια χαρά. Κανένας από τους ηθοποιούς της παράστασης δεν ήταν νέος ώστε να φοβάται μην του καταστρέψει την καριέρα ο κακός θιασάρχης, είπε αναφερόμενος στο πρόσωπό του.

Προσέθεσε ότι:

«Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου και να βγαίνει οποιοδήποτε βγαίνει και είναι θυμωμένος να περιγράφει μετά από 13 χρόνια να υπερβάλει, να μιλάει για ψευδή γεγονότα τα οποία στο μέλλον θα τα πάρει πίσω. […] Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου.»

Καταγγελία Γερονικολού

Αργά το βράδυ με ανάρτησή της στο Instagram τον Γιώργο Κιμούλη κατήγγειλε και η Κατερίνα Γερονικολού. Η κ. Γερονικολού έγραψε:

«Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου.Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες... Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.»

Η κ. Γερονικολού προσέθεσε ότι: «Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.

https://www.instagram.com/p/CKhEu1OHOxV

Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

@zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ