ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βελόπουλου στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις διερευνητικές επαφές

Επίθεση Βελόπουλου στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις διερευνητικές επαφές
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, Παύλο Αποστολίδη, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έφτασε μάλιστα, στο σημείο να αποκαλέσει τον Έλληνα διπλωμάτη «εφιάλτη».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή, είπε πως «ένα δείγμα του κυρίου αυτού ο οποίος ήταν γραμματέας στην πρεσβεία στην Κύπρο το 1974, είναι όσα σχετικά είχε πει στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Ακούστε τι έλεγε: Το 1974 τουρκική δύναμη αποβιβάστηκε στο νησί. Και αυτόν τον στέλνουμε στις διερευνητικές. Σαν να στέλνετε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες. Στις Θερμοπύλες όμως στέλνεις τον Λεωνίδα να πει ή την ή επί τας», είπε και πρόσθεσε:

«Ό,τι κερδήθηκε με αίμα το ξαναπαίρνεις με αίμα αν το χάσεις. Η Θράκη, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο αν χαθούν θα τα επανακερδίσουμε μόνο με αίμα και όχι με διπλωματικές συμφωνίες».

Σε άλλο σημείο ενώ επεκτείνοντας την τοποθέτησή του και στην Κύπρο ανέφερε:

«Στην Κύπρο όλοι ήσασταν με το σχέδιο Ανάν. Η Κύπρος μπήκε όμως στην Ευρώπη με το ΟΧΙ του Παπαδόπουλου. Τα “ΟΧΙ” που λες είναι το κέρδος στο εθνικό σου θέμα. Έναν Τάσσο Παπαδόπουλο χρειάζεται η ΕΛΛΑΣ. Όχι να δίδεις γη και ύδωρ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ