ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την αγωγή Τσίπρα

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την αγωγή Τσίπρα
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αγωγή του Αλέξη Τσίπρα στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο για όσα είχαν αναφέρει για την εξοχική κατοικία στο Σούνιο, ζητώντας αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ.

«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να υπερασπίζεται την τιμή του, τέτοιες εξοντωτικές πρακτικές όμως οδηγούν σε εκφοβισμό και απουσία οποιασδήποτε κριτικής. Κριτική πρέπει να γίνεται και οι πολιτικοί είμαστε εδώ να μας κρίνει η δημοσιογραφία και ο κόσμος και με τέτοιες συμπεριφορές οδηγούμαστε σε νέο περιβάλλον που απαγορεύεται η κριτική στο πολιτικό σύστημα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας τους έδωσε το δικαίωμα να ανασκευάσουν και όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά συνέχισαν να συκοφαντούν για το ίδιο θέμα. Δεν υπερασπίζεστε τη δημοκρατία αλλά συκοφαντίες και fake news. Δεν ήταν επί δικής μας κυβέρνησης που παραιτήθηκαν διευθυντές εφημερίδων καταγγέλλοντες πιέσεις από Μέγαρο Μαξίμου», σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Θα σας συμβούλευα αυτό που λέει η λαϊκή ρήση στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως αντιλαμβάνεται την ελεύθερη δημοσιογραφία. Ξεχνάτε την παρέμβαση για να ελέγξετε το Τύπο και τα κανάλια», αντέτεινε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε πως «ευτυχώς οι μεθοδεύσεις αυτές δεν απέδωσαν και η ΝΔ έφερε την ελεύθερη δημοσιογραφία και τα κανάλια να λειτουργούν ελεύθερα».

Λίγο αργότερα ξέσπασε νέος γύρος αντιπαράθεσης. «Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει 1 εκατ. ευρώ από δύο δημοσιογράφους, τόσα του λείπουν για να βγάλει ποσό της βίλας;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ που υποστήριξε ότι «Καλογρίτσας-Μαντζουράνης ένας Τσίπρας δρόμος». Στον βουλευτή της ΝΔ απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για δημοσιογράφους εκτέλεσης συμβολαίων, καθώς κι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αυτοπροστατευθεί από τη συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ