ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες Καλογρίτσα: Στη Βουλή η δικογραφία για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ν. Παππά

Καταγγελίες Καλογρίτσα: Στη Βουλή η δικογραφία για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ν. Παππά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στη Βουλή για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την περιβόητη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, διαβιβάζεται η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την εξέταση μαρτύρων και προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, κρίνει πως προσέκρουσε σε τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το λόγο αυτό, η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ήταν μονόδρομος αφού είναι η μόνη αρμόδια να τις διερευνήσει, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ωστόσο η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων καθώς και για να κληθεί ένας ακόμη μάρτυρας που έχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Τα αδικήματα που περιέγραψε αφορούν σε δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ειδικότερα στην κατάθεσή του ενώπιον των δικαστικών αρχών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι η συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είχε υπαγορευθεί από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον τότε αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα ο ίδιος δεν είχε χρήματα για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που ήταν γνωστό στην τότε κυβέρνηση. Φέρεται μάλιστα να ανέφερε στις δικαστικές αρχές πως, τότε, είχε δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, «και συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια».

Για να προσθέσει πως

«Όταν το είπα αυτό στον Παππά μου απάντησε: “Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο”». Αργότερα πρόσθεσε πως βρέθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την εγγυητική του διαγωνισμού και κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραδοχή του ιδίου, ότι «διεκπεραίωνε εντολές της τότε κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ