ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Λευτέρη Οικονόμου - Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή

Κόντρα Λευτέρη Οικονόμου - Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή Λευτέρης Οικονόμου και Χρήστος Σπίρτζης για την εγκληματικότητα και τη στάση στελεχών της ΕΛΑΣ.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη που δέχθηκε έντονη κριτική ότι η κυβέρνηση δίνει βαρύνουσα σημασία στην καταστολή και την τρομοκρατία των πολιτών και του συνδικαλιστικού κινήματος αντί την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη στάση.

«Πετροβολείτε με κάθε ευκαιρία την αστυνομία και τα στελέχη της, δικά σας στελέχη έχουν χτίσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης, ανάγοντας τον Κουφοντίνα σε λαϊκό αγωνιστή και ομνύετε υπέρ της ανομίας στα πανεπιστήμια», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ακροβατεί πολιτικά ανάμεσα στο συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και στην υποχρέωση της προστασίας της δημόσιας υγείας, κλείνοντας το μάτι σε όσους αδιαφορούν για τους υγειονομικούς κανόνες».

Στις αιτιάσεις του Χρήστου Σπίρτζη περί μετεξέλιξης του εγκλήματος και για καλάσνικοφ που αδειάζουν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επέμεινε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Έκανε επίσης, λόγο για βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, καθώς σε όλη την επικράτεια καταγράφεται μείωση των κλοπών και διαρρήξεων κατά 29,96 % , μείωση της κλοπής τροχοφόρων κατά 29,68 % και μείωση των ληστειών κατά 43,04 %.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ