ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία
ΙΝΤΙΜΕ

Στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα σχολεία τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε  σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο OPEN, η κ. Κεραμέως τόνισε πως η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων και θα γίνει με μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Επανέλαβε δε, πως τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα ενώ τα λύκεια που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα πως ο δείκτης θετικότητας των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κορωνοϊού είναι στο 0,3%.

Εξήγησε δε, πως έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα έχει μειωθεί η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, η υπουργός Παιδείας είπε:

«Οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία».

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τη λειτουργία τους, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι ακόμη οι ειδικοί δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν.

Όπως είπε, μάλιστα, οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’ αποστάσεως.

Σχολιάζοντας πρόταση να μοιραστούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες για να είναι μικρότερος ο αριθμός τους ανά τμήμα, η κ. Κεραμέως είπε:

«Nα είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους χώρους σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και για τους εκπαιδευτικούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ