ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνατος πυροσβέστη: Συλλυπητήρια για το χαμό του Ιωάννη Ζαφειρόπουλου από τον πολιτικό κόσμο

Θάνατος πυροσβέστη: Συλλυπητήρια για το χαμό του Ιωάννη Ζαφειρόπουλου από τον πολιτικό κόσμο

Την οδύνη του για την απώλεια του 46χρονου αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού παιδιών από πλημμυρισμένη περιοχή του Απαλού στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζει σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της Πυροσβεστικής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, για την απώλεια εν ώρα καθήκοντος, του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αρχιπυροσβέστη.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του πυροσβέστη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον Απαλό Αλεξανδρούπολης κι έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στο Πυροσβεστικό Σώμα, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι ο θάνατος πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Ν. Έβρου προκαλεί τη θλίψη όλων μας, αλλά υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η Ελλάδα του καθήκοντος, που δε διστάζει να διακινδυνεύει προς χάριν του κοινωνικού συνόλου.

Την λύπη του για τον θάνατο του αρχιπυροσβέστη, Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει:

«Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του».

«Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το Πυροσβεστικό Σώμα», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με ανάρτηση στο twitter για την απώλεια του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ