ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάγκη να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης
EUROKINISSI

Την ανάγκη να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης o οποίος και επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον καταυλισμό συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια και συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενώ σε δήλωσή του έκανε λόγο για «άθλιες συνθήκες» καταγγέλλοντας την απουσία του κεντρικού κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα τόνισε πως σε όλη την περιοδεία που έκανε στην περιοχή συναντήθηκε μόνο με έναν κρατικό λειτουργό ο οποίος μάλιστα , όπως είπε, εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Πολυκάστρου ενώ νωρίς το πρωί, πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, εξαπέλυσε και μέσα από το τουίτερ επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας πως μεταβαίνει στην Ειδομένη, «εκεί όπου βουλιάζει», όπως τόνισε , «ο ανθρωπισμός του Αλέξη Τσίπρα.»

Στη ΝΔ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά το μεταναστευτικό, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στον Σκάι τόνισε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με τα Σκόπια, πως η Ελλάδα κινδυνεύει και με μία τρίτη, πλέον διπλωματική κρίση και πως κινδυνεύουμε από χώρα διέλευσης να γίνουμε χώρα παραμονής και ενδεχομένως και χώρα διακίνησης μεταναστών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη ΝΔ τονίζουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση να διαχειριστεί την κρίση επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ