ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Δεν υπάρχει κάποια επίσημη, επώνυμη καταγγελία για το Δημήτρη Λιγνάδη

Μενδώνη: Δεν υπάρχει κάποια επίσημη, επώνυμη καταγγελία για το Δημήτρη Λιγνάδη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Εάν υπάρξουν καταγγελίες ενάντια του Δημήτρη Λιγνάδη θα ερευνηθούν, ξεκαθάρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Τόνισε μάλιστα πως επίσημη, επώνυμη καταγγελία δεν έχει πάει στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Όταν δεν υπάρχουν, μην δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες και συζητήσεις στα social media».

«Όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί» ανέφερε επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε σχέση με τα όσα αποκαλύπτονται για το χώρο του θεάτρου γενικότερα, έκανε λόγο για νοσηρή κατάσταση υπογραμμίζοντας ότι «είναι καιρός να σπάσει το απόστημα» και αναφέροντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή και οι καταγγελίες πρέπει να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η υπουργός υπογράμμισε πως δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πρώτη φορά και ότι τώρα είναι η σειρά η δική μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον θέμα το οποίο δημιουργείται όχι μόνο στο θέατρο αλλά γενικότερα στην κοινωνία και να ξεκινήσει η κάθαρση.

Λιγνάδης: Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες

Με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Λιγνάδης τονίζει ότι συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στο Εθνικό Θέατρο.

Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου».

«Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν».

«Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία», καταλήγει.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Δημήτρης Λιγνάδης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ