ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ολιγωρία της κυβέρνησης για την άρση ασυλίας του Λαγού

ΣΥΡΙΖΑ: Ολιγωρία της κυβέρνησης για την άρση ασυλίας του Λαγού
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέδειξε ολιγωρία στη διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθεικι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι κατά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές όχι μόνο καθυστέρησαν να αποστείλουν τη δικογραφία για την άρση ασυλίας Λαγού, αλλά και όταν τις έστειλαν ήταν αμετάφραστη!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι:

«Τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοίδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα.

Σε κάθε περίπτωση απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ