ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας

Ηλιόπουλος: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας
ΙΝΤΙΜΕ

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία θα καταρρεύσει, στέκεται απέναντι στη Δημοκρατία και στηρίζει φανερά τα ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η εφαρμογή αυτού του νόμου σημαίνει ότι 24.000 μαθητές, που τώρα προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου» και πως «τα ίδια παιδιά, εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρουν ένα δίπλωμα, το οποίο η κυβέρνηση καθιστά ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου». «Γίνεται ξεκάθαρο ότι στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια», ανέφερε. Ως προς το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, υπάρχει στην Τουρκία του Ερντογάν», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται υπέρ της πρότασης «που οι ίδιοι οι πρυτάνεις έχουν καταθέσει, η φύλαξη των ιδρυμάτων να γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου, οι οποίοι να λογοδοτούν στις πρυτανικές Αρχές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βαθιά προσβλητική» την αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης», σχολιάζοντας πως «τέτοιες εκφράσεις δείχνουν δυσανεξία απέναντι στη Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει μείνει, πλέον, χωρίς κανένα στήριγμα».

Ως προς την πανδημία, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας». Επεσήμανε ότι «η πλειοψηφία των μολύνσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, γίνεται στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «δεν έχει πάρει μέτρα πουθενά στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς στους δύο αυτούς σημαντικούς χώρους». «Γι' αυτό κάθε φορά εκτινάσσονται τα κρούσματα με το που χαλαρώνουν λίγο τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε. Επίσης, σημείωσε ότι «και ο εμβολιασμός προχωρά πολύ αργά, εφόσον δεν αίρεται το καθεστώς της πατέντας, ώστε να παράγονται τα εμβόλια πιο γρήγορα και πιο μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες, μία πρόταση που εδώ και καιρό στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Συμπλήρωσε πως «ήδη το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ την καταψήφισαν» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ, καθώς μέχρι τώρα έχει μείνει άπραγη».

Για την οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η Ελλάδα το 2020 είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους». Μετέφερε τον φόβο που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της εστίασης στις επαφές που έχει μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 40% με 50% των μαγαζιών δε θα μπορέσουν να ξανανοίξουν. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει «άμεσα ουσιαστικά μέτρα, προτού είναι πολύ αργά» και ανέφερε συγκεκριμένα: Κάλυψη από το κράτος των εισφορών των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, εφαρμογή σχήματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή ενός κομματιού και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις, άμεση κατάργηση του πτωχευτικού νόμου.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και με καθημερινή δράση και προτάσεις να εξασφαλίσει ότι θα νικήσει η ζωή». Σχολίασε πως «τα εκλογικά σενάρια που τροφοδοτεί συνεχώς η κυβέρνηση οφείλονται στον πανικό της για τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις που έρχονται», για να επισημάνει ότι «εμείς θα είμαστε έτοιμοι, όχι απλά για να ανταποκριθούμε σε κάθε ενδεχόμενο, αλλά για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η επόμενη κυβέρνηση της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ