ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Τον Μάρτιο το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κομισιόν

Σκυλακάκης: Τον Μάρτιο το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κομισιόν
ΙΝΤΙΜΕ

Τον Μάρτιο αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση προς έγκριση στην Κομισιόν το ελληνικό σχέδιο για τα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η προετοιμασία πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεχτική κι όποιος στόχος τεθεί να έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα, με κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων και μεγάλη κοινωνική αποτελεσματικότητα.

«Πρέπει να προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά το Ταμείο. Η δουλειά που γίνεται τώρα δεν μπορεί να κοινοποιηθεί γιατί ακόμα συζητάμε για το μείγμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων. Κάνουμε αξιολόγηση του κόστους, κάνουμε την εξήγηση γιατί αυτό το ταμείο ανταποκρίνεται με τα έργα αυτά στις προϋποθέσεις για το πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό και μετά τα μέσα Μαρτίου να καταθέσουμε στην επιτροπή για να κρίνει το τελικό σχέδιο», είπε από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα αναληφθεί το ρίσκο προένταξης πόρων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. «Δεν μπορούμε να βγούμε να μιλάμε στο κόσμο για έργα και προγράμματα που δεν θα γίνουν είτε γιατί δεν είναι επιλέξιμα είτε γιατί είναι ανέφικτο από πλευράς απορρόφησης», είπε και πρόσθεσε πως η χώρα θα αναλάβει ρίσκο, καθώς θα προεντάξει τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πριν διαπιστώνει αν είναι επιλέξιμοι για το Ταμείο.

«Η επιτροπή δεν θα μας πει συμφωνώ αν δεν έχει συμφωνήσει. Έχουμε κάνει 50 συναντήσεις με την Επιτροπή, θα αναλάβουμε το ρίσκο. Δεν μπορούμε να έχουμε βεβαιότητα, αλλά ισχυρή πιθανολόγηση», επεσήμανε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ