ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κυριακίδου στο ΕΛΚ: Εντός χρονοδιαγράμματος η ΕΕ στον εμβολιασμό

Κορωνοϊός - Κυριακίδου στο ΕΛΚ: Εντός χρονοδιαγράμματος η ΕΕ στον εμβολιασμό
John Thys/Pool Photo via AP

Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τα προβλήματα στον εφοδιασμό των εμβολίων, ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του και επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κ. Κυριακίδου απαντώντας σε ερώτηση του γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, για αν θα επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί από την Επιτροπή να έχει εμβολιαστεί έως το καλοκαίρι του 2021 τουλάχιστον το 70% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού, διαβεβαίωσε πως ο κεντρικός στόχος θα τηρηθεί.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Manfred Weber, Πρόεδρος του ΕΛΚ, Antonio Tajani, τέως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και μέλη τόσο των Εθνικών Κοινοβουλίων όσο και του Ευρωκοινοβουλίου.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός του κ. Ιωάννη Μπούγα, συμμετείχαν και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ