ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ζήτημα ζωής και θανάτου η άρση των πατεντών στα εμβόλια

Τσακαλώτος: Ζήτημα ζωής και θανάτου η άρση των πατεντών στα εμβόλια
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Ευκλείδης Τσακαλώτος στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε την κρίσιμη σημασία των πατεντών για τα εμβόλια του κορωνοϊού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε συγκεκριμένα:

«Η λογική τους στην οικονομία είναι η διάλυση των μικρών επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων.

Η λογική τους στην εργασία είναι η διάλυση των εργαζόμενων προς όφελος των εργοδοτών.

Η λογική τους στην παιδεία είναι η διάλυση των πανεπιστημίων προς όφελος των κολεγίων.

Η λογική τους στην υγεία είναι η κατάργηση δικαιωμάτων προς όφελος των φαρμακευτικών.

Η λογική τους στη δημοκρατία είναι ο περιορισμός της στο έπακρο προς όφελος του αυταρχισμού.»

Ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε ότι:

«Απαξιώνουν κάθε τι δημόσιο, ακόμη και τον δημόσιο λόγο, και εκμεταλλεύονται την πανδημία για να περάσουν όσα η δεξιά πάντα ονειρευόταν και ποτέ δεν κατάφερε.

Δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα.»

Και υπογράμμισε:

«Ο πανευρωπαϊκός αγώνας για την άρση της πατέντας των εμβολίων είναι κυριολεκτικά αγώνας ζωής και θανάτου. Και οι αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της δημόσιας παιδείας, κατά των ανισοτήτων είναι αγώνες υπέρ βωμών και εστιών. Και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί.»

Κοσμογονικές αλλαγές

Εντωμεταξύ, στη χτεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως:

«Όλοι γνωρίζουν ότι ζούμε κοσμογονικές στιγμές. Ότι αλλάζουν όλα σε υγεία, οικονομία, κοινωνία. Βλέπουμε ότι τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όλοι ασχολούνται με αυτό. Όλοι, σε όλον τον κόσμο εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ που φαίνεται να μην μπορούν να εμπλακούν στη συζήτηση. Και γι’ αυτό υπενθύμισε τη φράση του Αλέφαντου: "Το παιδί δεν το έχει. Τον φέρνεις για πατατάκια και γυρίζει με γαριδάκια". Για το γεγονός δε ότι η ΝΔ δεν δέχεται καμία κριτική υπενθύμισε τη φράση ενός δεύτερου αθλητικογράφου που με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού έλεγε "Είμαι από τους ανθρώπους που προτιμάω την πιο χυδαία κολακεία από την πιο εποικοδομητική κριτική." Ο αθλητικογράφος το έλεγε με αυτοσαρκασμό αλλά η ΝΔ το κάνει πραγματικά. Έχει αλλεργία στην κριτική.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ